Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

şehadetname evet da test raporu değerlendirmelerinizde EI değeri alegori E gösterilmediğine özen ediniz.

Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de sahip olup kişilerin yeniden bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Haklı yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye pozitif raporunun hileınması muhtevain en önemli adımdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın üstı düzen yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının denetçi altına alınması kolaylaşır ve elan lüks dokunca vermesi önlenir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı Yangın Merdiveni Kapısı yaylı menteşelerdir.

Dolgu kullanılarak kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu yazımızda;

Hileüminyum ya da sert malzemeden binalır. Binaların caddeye nazır ve kaldırım kısmında bu merdivene taraf verilir. Kullanma açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın merdivenleri örgülırken kocaliği konutlarda 80cm, topluma küşade strüktürlarda 120cm, güçlü katlı ofis binalarında 90cm koskocamanliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Report this wiki page